Inlägget gjort

Hej kondomanvändare!

Kondomstorlek - banan

Välkommen till Kondomstorlekar – sajten där du får lära dig allt som finns att veta om kondomer, kondomstorlekar, penismätare och säkert sex! Vi har sedan årsskiftet gjort om sidan från grunden och vi kommer att fortsätta fylla ut innehållet allteftersom det tekniska arbetet fortskrider.

Vi vill inleda bloggen med att säga att det här med kondomer och storlekar kan tyckas vara en ren djungel, där alla tillverkare kör lite av ett eget race och att det saknas en tydlig standard i branschen – det stämmer och vi är väl medvetna om allt det där!

Ett exempel på förvirring är att vi en gång i tiden har fått lära oss i skolan att periferi, omkretsens längd, O, är relaterad till en cirkels diameters längd, d, via den enkla formeln O = πd, där π≈3,14. När det kommer till kondomens värld, beräknas omkretsen som 2*b, där b är kondomens bredd. Visst är det märkligt? Titta efter själv nästa gång du köper kondomer!

Anledningen till att man räknar annorlunda när det kommer till kondomer, är för att man utgår ifrån att en kondom har formen av en tillplattad cirkel. Kondomens diameter (bredd), är egentligen en semiperimeter, s, vilket innebär halva omkretsen. Det kan tyckas vara korkat då en orullad kondom har formen av en cirkel och ens penis är mestadels cylindrisk till formen, men det är så verkligheten ser ut. Så om du undrar vilken omkrets RFSU Profil har, tar du helt enkelt bredden på 53 mm och multiplicerar med 2. Alltså är omkretsen för RFSU Profil 106 mm.

Trots att vi har flera år i branschen, blir även vi ibland fundersamma och undrandes när det kommer till nya kondomer. Så förvänta dig inte ett mirakelpiller från oss som ska lösa alla dina bekymmer när du ska välja kondom, men vi ska göra vårt bästa för att förklara varför vissa saker är så som dom är. Att hitta en kondom som passar dig perfekt, ska inte behöva vara sådär måndag morgon-jobbigt att klara av.

Skriv till oss, berätta vad du vill läsa mer om och ställ kondomrelaterade frågor som vi kan lyfta fram här på bloggen.

Kramar, värme & kärlek ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *