Kondomstorlekar - penismätare

Penismätare

För att kunna ta reda på vilken kondomstorlek du har, behöver du på något sätt mäta storleken på din penis. Tillvägagångssätten är olika, men principen är densamma – nämligen att få fram ett mått så att du kan hitta en motsvarande kondomstorlek. Därför har vi samlat alla penismätare som vi har kunnat hitta och även passat på att ge några tips längst med vägen.

Använd måttband

Det allra enklaste sättet att ta reda på hur stor penis du har, är att använda ett vanligt måttband och sedan leta fram en motsvarande storlek i vår storleksguide. Om du inte har ett måttband hemma, kan du hämta ett pappersmåttband på IKEA (för att mäta möbler så klart).

Viktigt att tänka på

Rent generellt kan man säga att det finns endast två sorters kondomer, latex- och plastkondomer (polyuretan). Latexkondomer är väldigt elastiska, medan plastkondomer är av fastare form. Trots att latex är ett väldigt elastiskt material, använder kondomtillverkare olika latexblandningar vid kondomframställning, vilket i sin tur inverkar på kondomens elasticitet (töjningsförmåga).

Även om detta är en ytterst marginell skillnad, kan det innebära att du tycker att två kondomer av samma storlek, men från två olika tillverkare, inte sitter lika bra på din penis. Detta är särskilt viktigt för dig som är ”mellan två storlekar”.

Vad är en penismätare?

En penismätare ser oftast ut som ett måttband eller ett skjutmått och är ett alternativ till ett vanligt måttband. De flesta tillverkare som erbjuder egna penismätare, har justerat måtten för att bäst motsvara deras egna kondomstorlekar. Det är just därför du i första hand ska använda penismätare av samma märke som du köper kondomer. Längre ner på sidan hittar du ett antal penismätare att ladda hem.

Hur mäter jag?

Du behöver mäta omkretsen på din penis vid roten (eller två centimeter från roten om du är som bredast där). Följ anvisningarna som står på respektive penismätare.

Ladda ner och skriv ut penismätare

Nedan har vi samlat några penismätare som hjälper dig att ta reda på din perfekta kondomstorlek. Eftersom de alla tillverkare justerar sina penismätare för att bäst passa deras egna kondomutbud, rekommenderar vi dig att i första hand välja den penismätare från det varumärke du tänkt köpa.

Det går även bra att använda penismätaren till att ta reda på vilken kondom du bör välja från andra varumärken, men ha i åtanken att det kan finnas en marginell skillnad. Det innebär att exempelvis penismätaren från MY.SIZE inte ger dig en exakt rekommendation på hur stor kondom du ska ha från tillverkaren RFSU, utan skall ses mer som en fingervisning.

MY.SIZE

MY.SIZE är en tysk kondomtillverkare med lång erfarenhet inom branschen, som även har insett vikten av att erbjuda kondomer i olika storlekar. MY.SIZE erbjuder sju olika kondomstorlekar, där den minsta kondomen är 47 mm bred och den största kondomen är 69 mm bredd. Ladda ner penismätare från MY.SIZE för att ta reda på din perfekta kondomstorlek. Köp kondomer från MY.SIZE på Kondomtorget®.

MY.SIZE penismätare
Ladda ner penismätare från MY.SIZE för att ta reda på din rätta kondomstorlek.

TheyFit®

TheyFit® är en brittisk kondomtillverkare som erbjuder 95 olika kondomstorlekar – skräddarsy din egen kondom utifrån din bredd (41 – 69 mm) och längd (80 – 240 mm). Varför, undrar du säkert? För att undersökningar har visat att en kondom som passar perfekt, känns bättre under samlaget. Du skräddarsyr din kostym, så varför inte även skräddarsy din kondom? Ladda ner penismätare från TheyFit® och skräddarsy din egna kondom! Köp skräddarsydda kondomer från TheyFit® på Kondomtorget®.

Ladda ner FitKit® från TheyFit®, en penismätare som hjälper dig att skräddarsy din egna kondomstorlek.
Ladda ner FitKit® från TheyFit®, en penismätare som hjälper dig att skräddarsy din egna kondomstorlek.

Stockholm stad

Stockholm stad lanserar nu ett penismåttband för att lättare avgöra vilken kondom som passar just dig. Måttbandet används för att mäta omkrets inte längd. Den ger också förslag på vilka kondommärken som passar bäst för din storlek.

Stockholm stad - penismätare
Stockholm stad erbjuder nu en penismätare för att du ska kunna välja rätt storlek på kondom.

Enda säkra metoden

Måttband och penismätare är i de flesta fallen tillräckligt bra för att ge en uppskattad kondomstorlek, men det enda säkra sättet att ta reda på vilken kondom som passar dig perfekt, är att pröva dig fram. Alla är vi olika byggda och nästan ingen penis är den andra lik. En del är raka, andra mer böjda. Vissa är tjockare upptill, medan andra är som bredast runt roten. Därför kan ingen penismätare vara det perfekta måttet, utan är mer av en fingervisning.

I bästa fall har du hittat din perfekta kondomstorlek och i värsta fall behöver du en storlek som är antingen lite mindre eller lite större – vilket är något du väldigt enkelt kan pröva dig fram till. Välj den kondom som känns skönast för dig!