Frågor & Svar

Här samlar vi de vanligaste frågorna från er kunder

Många av våra kunder har frågor som vi tycker är återkommande för oss och vi inser att det behövs mer tydlig information och lättillgängliga svar. Därför har vi sammanställt de vanligaste frågorna här nedan i hopp om att underlätta för dig som söker efter information att få ett snabbt svar. Denna sida är ännu inte helt färdig, men vi jobbar på att slutföra den! Under tiden har vi åtminstone samlat ett antal frågor.

Kondomer

Hur tar jag reda på min kondomstorlek?

Rätt enkelt! Följ vår storleksguide, ta reda på hur du ska mäta din penis och hitta din storlek i vår storlekstabell. När du vet vilken storlek du behöver, kan du enkelt med vårt filter få fram alla kondomer i din storlek.

Är storleken verkligen så viktig?

När det kommer till kondomer, har storleken betydelse! Ja, de flesta kondomer är tillverkade av ett elastiskt material (latex) och den folkkära och lite av rebelliska profilen, Zara Larsson, har till och med lyckats trä en RFSU Profil-kondom över halva benet. Så vad är problemet? Det ska vara säkert och det ska kännas skönt!

Väljer du en för stor kondom, ökar risken avsevärt att kondomen glider av under samlaget och att du därmed blir oskyddad för sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet. Om kondomen däremot är för liten, kan den klämma åt så pass mycket att den både minskar känslan och ökar risken att du slaknar under samlaget. Samtidigt ökar även risken att kondomen spricker.

Din penis är ett känsligt organ och sex är menat att vara skönt, så se till att göra både dig själv och din partner en tjänst genom använd rätt kondomstorlek!

Bredd, längd eller tjocklek – vad är viktigast?

Bredd

Bredden är det viktigaste måttet när det kommer till att välja kondomstorlek. På så sätt ser du till att kondomen både sitter säkert under hela samlaget och att det även känns skönt. När du funnit rätt bredd, spelar längden inte särskilt stor roll. Svaret finner du nedan.

Längd

Alla kondomer som är CE-märkta är längre än den minsta tillåtna längd, så du kan vara säker att alla kondomer vi skriver om, är tillräckligt långa för att skydda dig om du använder en kondom med rätt bredd – detta gäller även dig som har en längre penis (>16 cm). Om du har en kortare penis, behöver du inte rulla ut hela kondomen, utan kan utan bekymmer låta den sista biten vara ”orullad” nere vid penisroten.

Tjocklek

Man kan säga att alla CE-märkta kondomer är lika säkra, tjocka som tunna. Alla våra kondomer genomgår rigorösa tester och uppfyller högt ställda krav för att säkerställa hög kvalitet och säkerhet. Vid vaginalt samlag, ska alla kondomer prestera lika säkert. En del kondomanvändare hävdar att det känns skönare med extra tunn kondom.

Om du däremot gillar hårdare tag eller analsex, ska du se till att använda en tjockare kondom för att vara på den säkra sidan.

För skönast känsla

Då de flesta av er kunder fokuserar på känseln, vill vi än en gång understryka att det är som skönast när en kondom som sitter åt perfekt. Fokusera därför först på att hitta en kondom med rätt bredd och därefter kan du testa med tunnare (<0,04 mm), normala (0,04 - 0,08 mm) eller tjockare kondomer (>0,08 mm).

Var kan jag köpa kondomer i min storlek?

Kondomer i alla storlekar, XS – XXL, kan du köpa på Kondomtorget®. Vi brukar säga att vi har något för varje storlek, form och smak.

Jag har för stor penis – ingen kondom passar mig

Ledsen att behöva punktera dina drömmar, men du har förmodligen inte världens största penis – det finns en kondom för dig också! Den största kondomen som tillverkas är 69 mm bred och 240 mm lång, så den är tillräckligt stor för de allra flesta med en jättestor penis. Se alla våra stora kondomer.

Jag har för liten penis – alla kondomer är för stora

Det är inte sant längre – det finns extra tighta kondomer! Visste du att den minsta kondomen som tillverkas endast är 41 mm bred och 80 mm lång? Se alla våra små kondomer.

Vilken kondom är bäst år 2016?

RFSU True Feeling, som är en jättetunn latexkondom, har utsetts till årets kondom år 2014, 2015 och 2016 och är därmed Sveriges bästa kondom – åtminstone för dig som har en medelstor penis. Vi vill dock lyfta fram att vad som är bäst, är ytterst subjektivt och beror helt och hållet på vilka preferenser du har. Om du vill en väldigt tunn kondom för mest känsla, är denna kondom en solklar vinnare!

Ställ en fråga

Undrar du något som inte har nämnts här ovan eller vill du ha svar på något gällande kondomstorlekar? Ställ din fråga i kommentarsfältet nedan! Ha i åtanken att vi inte besvarar frågor som vi redan har behandlat och att vi inte kommer leta upp kondomstorlekar som motsvarar dina mått i vår storlekstabell – lite arbete får du själv göra! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *