Allt om kondomstorlekar

När det kommer till kondomer, har storleken en enorm betydelse! Först och främst är det viktigt att använda kondom av rätt storlek för att kunna ha säkert sex, vill säga att du ska kunna ha sex utan att kondomen spricker eller glider av under sexakten.

Varför spelar storlek någon roll?

På sommaren köper du badkläder i rätt storlek. På vintern väljer du vantar och mössa i din storlek. När du går på en långpromenad eller tar dig en löprunda, väljer du dina mest bekväma skor som dessutom passar dig perfekt. Du kanske till och med köper skräddarsydda kläder, så som skjortor, byxor och kostymer. Så varför tror du att det skulle vara någon skillnad när det kommer till att välja en kondom?

Om man inte är helt insatt i ämnet kondomstorlekar, är det lätt att få för sig att en storlek passar alla – en kondom går ju trots allt att trä över huvudet. Så vad är problemet med att trä den på en penis? Svaret är enkelt! Det ska vara säkert och det ska framför allt kännas skönt att ha sex med kondom.

Väljer du en för liten kondom, ökar risken att den klämmer åt så pass mycket att blodtillförseln minskar och att du slaknar. När kondomen är för liten, ökar även påfrestningen på den, vilket ökar risken för att den ska spricka. En för stor kondom riskerar att glida av, vilket utsätter dig för risken att få sexuellt överförbara sjukdomar eller ge oönskad graviditet.

Framför allt blir det så mycket skönare att ha säkert sex om du använder rätt kondomstorlek. Du kanske kan föreställ dig hur det skulle kännas att behöva gå den där långpromenaden i ett par skor som är två storlekar för stora eller för små?

Vilken kondom ska jag välja?

För att ta reda på vilken kondom som passar dig perfekt, behöver du först ta reda på hur stor penis du har. Din penis kan du mäta med hjälp av en penismätare.

Därefter kan du med hjälp av vår storleksguide ta reda på vilken kondomstorlek du behöver. Med dessa två enkla steg kan du köpa kondomer i rätt storlek och börja avnjuta säker sex – där både du och din partner njuter fullt ut.

Vem är vi?

Vi som driver Kondomstorlekar har sedan år 2011 arbetat med kondomförsäljning och även aktivt engagerat oss i kondomrelaterade frågor. Vi har samarbetat med både Ungdomsmottagningar och studentföreningar och på egen hand jobbat med att sprida kunskap och öka kondomanvändandet i Norden.

Förutom vårt engagemang för ökad kondomanvändning, råkar vi även ha ett stort intresse för e-handel och en brinnande passion för bloggande. Våra två svenska e-butiker heter Kondomtorget® och Kondomify.

På denna sida vill vi fördjupa oss om ämnet kondomstorlekar och även samla all viktig information som du behöver veta för att kunna ta reda på din perfekta kondomstorlek. Här kan du även läsa mer om hur du mäter penis på rätt sätt, ladda ner penismätare och vad som är viktigt att tänka på när du ska skydda dig och din partner från sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet.

Friskrivningsklausul

Vi friskriver oss från felskrivningar eller eventuella faktafel. Information och uppgifter på Kondomstorlekars webbplats ska bara användas i informativt syfte och publiceras därför med reservation för eventuella fel. All information på denna webbplats har kontrollerats noggrant, så att den ska vara korrekt när den publiceras på Internet. Kondomstorlekar gör allt de kan för att hålla informationen på webbplatsens olika sidor aktuell, men kan inte garantera att informationen på webbplatsens olika sidor är exakt eller fullständig. All information på denna hemsida används därför på egen risk.

Kondomstorlekar påtar sig inget ansvar för eventuella fel i samband med information, guider och penismätare, speciellt gällande deras korrekthet, felfrihet och frihet för tredje parts rättigheter, fullständighet och/eller användarvänlighet.

Kondomstorlekar påtar sig heller inte något ansvar för skador som kan uppstå till följda av nedladdning eller användning av informationen, inklusive dokumentation som finns på hemsidan.

Annonsering

Vänligen notera att annonser förekommer i större utsträckning på hela webbplatsen då Kondomstorlekar har ett nära samarbete med ett flertal större aktörer inom branschen, däribland även med våra egna e-butiker.

Vill du också synas här, komma i kontakt med oss, tipsa oss om kondomer eller bara säga hej och ge oss lite kärlek – skriv till oss på [email protected].